• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  19 клиники са преструктурирани в Covid звена в УМБАЛ „Света Марина“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За месец март през тях са преминали 1171 пациента

  За периода 29 март-04 април през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“  са преминали 909 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен COVID – 529.

  В лечебното заведение към момента са разкрити 423 легла за пациенти  с доказан COVID-19 или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение  на пациенти с COVID-19 .

  Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 604, от които 75 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 65. Излекувани през изминалата седмица са 240, а починали – 65. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

  УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

  За месец март през Covid отделенията на лечебното заведение са преминали 1171 пациента. За да се отговори на предизвикателствата в резултат на кризата, породена от Covid-19, в лечебното заведение са преструктурирани 19 клиники в Covid звена.

  Успоредно с лечението на пациенти с доказан или съмнителни за Covid-19, болницата оказва спешна медицинска и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на заболяванията. В болницата работят 2 014 служители, от които на първа линия в борба с Covid инфекцията – 598.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg