• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Здравето е кауза, лекарската професия – призвание и отговорност
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Приветствие по повод празника отправи проф.д-р Георги Кобаков, управител на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД

  Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник!

  Уважаеми колеги,

  Бих искал, преди всичко, да отдадем почит на всички онези колеги, които загубиха живота си в битка за здравето и живота на нашите пациенти!
  Всеки от нас, в момента, в който е решил да облече бялата престилка, е бил наясно с отговорността и жертвите, които ще му се налага да прави в името на опазването на човешкия живот.

  В онзи момент едва ли някой е предполагал колко големи ще се налага да бъдат те.

  Днес, за втори път отбелязваме професионалния си празник в извънредна ситуация. Отново на изпитание са подложени професионалните и човешките ни качества. И за пореден път ние ще останем верни на призванието си – да спасяваме, дори и с цената на собствения си живот!
  Изключително горд съм, че съм един от Вас! Ние, лекарите, доказваме всеки ден, че човешките възможности са неограничени, когато волята за живот е подложена на изпитание. Че Хипократовата клетва е по-силна от страха. Че саможертвата не е литературно понятие. Че издръжливостта е безгранична, когато на кантар е поставено оцеляването.

  Поклон пред всеки от Вас, които преодолявате човешките си слабости и поемате огромната отговорност да бъдете лекари в едно изпитание, равносилно на война!

  Благодаря за безсънните дни и нощи. За всеотдайността и непримиримата битка за всеки пациент. Благодаря Ви за отдадеността, професионализма и хуманността!

  Желая на всички Ви здраве и удовлетвореност!

  Честит празник!

  Проф.д-р Георги Кобаков
  Управител на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg