• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският навигатор Янаки Янакиев се прибира в България след тежка катастрофа на рали Брашов
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Опитният състезател претърпя операции след фрактури и на двата крака след удар в бетонен мост

  „Тръгваме си!”, написа днес във фейсбук Димитър Илиев, а постът му беше подкрепен от селфи на него, Янаки Янакиев и Никола Мишев. 11 дни след катастрофата във втората отсечка на рали „Брашов” навигаторът Янаки Янакиев беше изписан от болницата в Търгу Муреш, където претърпя две операции на фрактурите и на двата му крака след удар в бетонен мост на 1,1 километра след старта на етапа.

  Илиев замина за Румъния в деня на катастрофа. След това чака там до началото на първата операция на навигатора, с когото постигна най-големите успехи в кариерата си. По-късно тази вечер бусът, с който пътува Янаки, трябва да пристигне в България и от днес да започне домашното му лечение и възстановяване.

  Веднага след катастрофата Янаки беше откаран с хеликоптер, който бе повикан от медицинския екип на мястото на катастрофата.

  Днес румънската автомобилна федерация публикува и имената на лекарите от отделение Ортопедия и травматология в болницата в Търгу Муреш, оперирали Янаки: Мариуш Вилцелеан, Андрей Гулян, Ремус Оприш и Николае Станчу, работили под ръководството на професор доктор Тибериу Батага. Ние можем само най-сърдечно да им благодарим, отбелязват от autosport.bg.

  На изписването на Янаки днес присъства и президентът на румънската моторспорт федерация Норис Магеану, който връчи на лекарите от екипа благодарствен плакет за грижите, положени от тях за Янаки и лично им благодари за работата.

  Янаки беше посрещнат от дъщеря си, Никола Мишев и Димитър Илиев и благодари на медицинския екип от болницата и представителите на румънската федерация (FRAS), които му помагаха при престоя му в болницата. Става въпрос за двама души от FRAS – Михаел Лакатуш и Ромео Данила, които от минутите след катастрофата бяха в постоянен контакт с медицинския екип, както и с роднините на Янаки.

  Президентът на FRAS Магеану връчи плакети и на Мишев и Янакиев, отбелязващи участието им в рали „Брашов”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg