Бойко Борисов: Време е за отговорност за стабилността на държавата!

"Новите избори не са решение", заяви премиерът

"Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, каза Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

"Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. Дори някои стигат до там, че след като похарчихме 150 милиона, изпитват неудовлетвореност и изпитват желание за още нови избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива", заяви Борисов, но подчерта, какво би последвало в този вариант: "Ефектът е, че освен парите и времето, които ще се загубят, пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република, ни трябва работещ парламент."

"Да приемем вариант нови избори – тогава хората, работещите хора и бизнесът, които в голямата си част гласуваха за нас, ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много лесно да критикуваш и намираш кусури. Всички анти-ГЕРБ, анти-СДС имат възможност да огромно мнозинство в парламента. Ако не го направят това означава, че те искат да хвърлят държавата в хаос и това показва, че не са способни да управляват“, каза Борисов.

"Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък с над половин милион избиратели, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи, или втори, в случая няма никакво значение. Ние ще предложим правителство, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Затова най-колегиално го моля да почнат да си правят правителствотот“, категоричен беше премиерът.

Той посочи, че е много тежка задача съставянето на мнозинство, кой ще е председател на парламента, на парламентарните комисии, кои ща са министрите, заместник-министрите, областните управители министри, зам.-министри, областни управители.

"Така че да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Нещо повече, ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Аз си обичам държавата. Искам бизнесът да се чувства спокоен. А той може да е такъв само когато има парламент и правителство, които работят“, каза още Бойко Борисов.

"Вместо да се карат кой да е председател на НС, как да са конституирани комисиите, нека да влезем, гласуваме за свикване на Велико Народно събрание, приемаме проекта на президента Радев за нова Конституция. И продължаваме напред. Останалото сме го гледали по времето на управлението на Пламен Орешарски, но сега ще е в по-лош вариант", подчерта Борисов. 

Гледайте цялото изявление на Бойко Борисов във видеото.