• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 300 студенти ще участват в XXI Варненска универсиада
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Над 300 студенти ще участват в XXI Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 10-ти до 24-ти април. Организатори на събитието са дирекция „Спорт“ към Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града. Всички събития са съобразени с епидемиологичната обстановка и ще се провеждат само на открито и при спазване на мерките за безопасност.

  Универсиадата започва на 10-ти април от 11.00 ч. в двора на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ с турнира по стрийтбол 3х3. Предварителни заявки за участие са подали 7 отбора – мъже и 4 отбора при дамите.

  Турнирът в най-популярния спорт – футбол, е насрочен за 13-ти и 14-ти април в спортната база на общинския спортен комплекс „Младост“. Всеки университет има право да се включи с до два отбора. Първата среща е между студентите от Техническия университет (1) – ВВМУ (1) и между Варненския свободен университет (2) и Техническия университет (2). Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 14-ти април, сряда, от 17 часа.

  На 17-ти април от 11 ч. в Морската градина под Летния театър ще стартира лекоатлетическият крос. И тази година дисциплината за мъжете е 2000 м гладко бягане, а за нежния пол – 1000 м. Няма ограничения в броя на участниците, всички желаещи студенти могат да се включат.

  Около 100 студенти са регистрирани за първенството по плуване, което ще се проведе на 18-ти април от 10.30 ч. на басейн „Приморски“.

  На 21-ви и 22-ри април стартира турнирът по тенис на корт в комплекс „Чайка“.

  Тази година традиционният волейбол в зала ще бъде заменен с плажен волейбол. В надпреварата, която е насрочена за 14-ти април от 11 ч. на южния плаж, ще участват 8 отбора при мъжете и 3 при жените.

  Награждаването на победителите в  XXI Варненска универсиада ще става на място, след приключване на съответния турнир, съобщават от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg