• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Преподавател от МУ-Варна с високо отличие за принос към акушерското образование
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Доц. Диана Димитрова получи почетен знак на президента

  Директорът на Филиал Велико Търново към Медицински университет – Варна доц. Диана Димитрова бе удостоена с Почетния знак на президента за принос към акушерското образование в България. Високото отличие бе връчено от президента Румен Радев на официална церемония в  Гербовата зала на световния ден на здравето и здравния работник 7 април. Доц. Димитрова бе номинирана за високото отличие от Алианса на българските акушерки.

   

  По време на церемонията по награждаване на изявените медици за професионализма и всеотдайността в грижата за здравето на пациентите, президентът заяви: „Днешната церемония е признание на цялото ни общество за вашия  професионализъм и всеотдайност. Тя е знак и за всички ваши колеги, посветени на идеята за правото на здраве за всеки”.

  Във Филиал Велико Търново към Медицински университет – Варна, който е разкрит през 2015г., се обучават студенти по специалностите „Акушерка” и „Медицинска сестра”. Обучението е в редовна форма с продължителност 4 години и се провежда по учебен план и програми, отговарящи на единните държавни изисквания за специалностите и на високите международни стандарти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg