• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Личните лекари във Варна ще имат РНК-ваксини през следващата седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  2427 ваксини са поставени от 1 до 7 април

  2427 ваксини са поставени в периода от 1 до 7 април, като 1900 от тях са първа доза. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ, по време на брифинг, на който бяха оповестени актуалните данни за ковид обстановката в региона. Тя изрази задоволство, че през седмицата след доставката на РНК-ваксините на Модерна и Пфайзер има и повече поставени. Очаква се след новия транш в понеделник от препаратите да получат и общопрактикуващите лекари, за които тази седица ваксините не стигнаха, отбелязва Радио Варна.

  Д-р Михайлова подчерта, че коефициентът на заболяемост във Варна е бил 872 на 100 000, но е достигнал до 867, което е лек спад, но не може да се отчете като тенденция.

  Продължават проверките в заведения и хранителни магазини, налагат се глоби при нарушения, открити са два нощни клуба, които са работили и сервирали алкохол и в деня за размисъл, за което са санкционирани, съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

  Той благодари на РЗИ и на Районната избирателна комисия за това, че са спазени сравнително стриктно противоепидемичните мерки по време на изборите и в сравнение с други области, жалбите са по-малко.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg