• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изпращаме журналиста Георги Коритаров
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Поклонението ще бъде от 14.00 часа в църквата „Преображение Господне”

  Днес изпращаме журналиста Героги Коритаров. Поклонението ще бъде в църквата „Преображение Господне” в кв. „Лозенец” от 14.00 часа.

  Коритаров почина внезапно на 61-годишна възраст, след като беше приет по спешност в болница. Там е дал положителен тест за COVID-19. Имал е и сърдечна недостатъчност.

  Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет. Коритаров владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.

  С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“, където е парламентарен репортер. По-късно започва работа в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

  От началото на 2005 г. Коритаров е в радио „Нова Европа“ и „Нова телевизия“, където води „Коритаров Live“.

  От 2010 до края на януари 2018 г. той работи в телевизия „ТВ плюс“, а от 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в „ТВ Европа“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg