• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карадайъ: Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ДПС би подкрепила кабинет на новите партии в 45-ото Народно събрание

  Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в централата на партията.

  Няма да участваме в кабинет, но бихме подкрепили кабинет, предложен от новите партии, каза той.

  Той цитира изявление не Ахмед Доган от 2018 г., в което се казва, че „програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели да надмогнем партийно-политическото си его и да направим нещо съществено за стандарта на живот, да покажем че има светлина в тунела”.

  ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП, ако има предложен кабинет от тях, заяви Карадайъ и призова партиите за диалог.

  България трябва да участва в общия европейския дебат, който тече в момента и затова водени от грижата за хората и страната, и мотото на кампанията ни беше рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него, добави Карадайъ.

  „ДПС увеличи своите гласове с над 20 хиляди, а мандатите си с над 4. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които ги имаше в предишното Народно събрание. Това ни е оценката за обявените от ЦИК окончателни резултати“, допълни той.

  „Политическата оценка я заявихме още в изборната нощ – българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Така разчитаме вота на избирателите“, допълни той.

  Карадайъ обобщи, че ДПС е започнало промяната от себе си.

  От партията призоваха за диалог и отговорност.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg