• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф.Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Като във Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства“. Това заяви пред БНТ математикът и председател на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

  По думите му външнополитическата ситуация в момента е изключително сложна, доларът е пред рухване, сложно е и в Русия, а освен това даваме голям брой жертви на пандемията от коронавирус.

  За проф. Константинов е безумие да има избори през лятото, защото никой няма да гласува. „Би било меко казано, крайно безотговорно да се отива към нов вот“, категоричен е математикът.

  Случилото се във Велико Търново показа защо в Европа няма машинно гласуване – по този начин гласът си дават само в Брюксел и селата покрай него, коментира математикът относно отмяната на машинния вот в старата столица.

  „ЦИК отмени машинното гласуване във Велико Търново поради това, че имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите, тоест променяше изборния резултат и ако там нямаше хартия, вотът щеше да бъде касиран“, категоричен беше проф. Константинов.

  Той поясни, че както сега на парламентарните, така и на евровота преди 2 години с машини са гласували 27 % от имащите право на глас.

  По думите му вотът в чужбина е донесъл 4 мандата – 3 за партията на Слави Трифонов и 1 за Демократична България. „Работата сега беше 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. Затова поздравявам българската изборна администрация – 80 000 души и колегите от „Информационно обслужване“, допълни проф. Константинов

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg