• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глобиха шампион по лека атлетика за нещо, което изобщо не е извършил
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Поредна фрапантна случка хвърли в недоумение спортната общественост у нас. Този път в такъв случай е замесен националният шампион по лека атлетика на 5000 метра Иван Андреев. На състезателя е бил съставен фиш за нещо, което изобщо не е извършил. За какво става дума?

  Докато атлетът тичал встрани от пътя за Горни Богров, е спрян от пътен полицай и е глобен заради “удължаване ненужно пътя и времето за пресичане на пътното платно”. Това пише в самия фиш, съставен от органа на реда.

  Самият Иван отрича да е пресичал, тъй като е бягал в права линия, на безопасно разстояние от движението по шосето. Пред НОВА той споделя, че така тренира за маратона в Стара Загора и държавното първенство на 10 километра писта. Освен това става ясно, че и преди минаващи патрулки са го забелязвали, но не е бил “спиран”.

  Обяснението на властите след извършената проверка е, че потърпевшият е глобен по член, който “най-много се доближава по смисъл по извършеното от Андреев нарушение” или с други думи – няма конкретна точка, която спортистът да е нарушил, и по която да бъде санкциониран и затова се прави по заобиколен начин.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg