• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  289 варненци са прегледани в ковид зоните на общинските ДКЦ за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ДКЦ “Чайка”

  140 от тестовете за коронавирус са дали положителен резултат

  289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

  Най-много – 176 лица с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 87 са дали положителен резултат. 25 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 18 от тях е установена пневмония.

  В ковид зоната в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 132 лица за преглед, направени са 112 теста, от които 49 са се оказали положителни. 36 души са насочени за рентгенография на бял дроб и един – за хоспитализация.

  В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 25 човека, направени са 7 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 24 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

  В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 32 прегледа и 27 рентгенографии на бял дроб.

  В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 24 лица. Направени са им тестове, от които 4 са се оказали положителни. Консултирани по телефона са приблизително 75 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg