• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Янаки Стоилов изненадан от твърдата подкрепа на Нинова за Слави
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Радев може да изиграе много по-голяма роля при свикването на новия парламент, смята членът на БСП

  Янаки Стоилов от БСП заяви, че е бил учуден от категоричната подкрепа, която заяви Корнелия Нинова за партията на Слави Трифонов. „Тя го заяви твърде дефинитивно при положение, че предстояха срещи с областни ръководители и националния съвет“, каза той през bTV.

  Стоилов беше един от членовете на Левицата, поискали оставката на Корнелия Нинова след ниските резултати на партията на парламентарните избори на 4 април.

  „Аз заявих моята позиция, че при такава тежка загуба има солидарна отговорност. Аз поех моята, тази отговорност се отнася до всички, не изключва и председателя“, каза Стоилов.

  По думите му ролята на партията сега е да се опита да намери отговор на въпроса какви са очакванията на гласувалите за тях.

  „Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната“, смята Стоилов. Той очерта два варианта за действие пред Румен Радев в предстоящото свикване на новия парламент и раздаването на мандатите.

  „Може последователно да свика на бързи консултации всяка една от партиите в парламента. Това ще отнеме около три дни и ще може да се ориентира какви са възможностите за сформиране на правителство“, каза Стоилов.

  По думите му ако Радев постъпи така, по този начин той ще съдейства на парламента да се направи опит за сформиране на правителство.

  „Ако се започне формалната процедура, тази дейност е оставена само на отделните партии. Видяхме каква позиция заеха те“, каза Стоилов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg