• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хаджигенов: Ще вземем подкрепа от всеки, готов да я предложи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Манолова и Дончева се изказаха неподготвени, цопнаха в създадената от тях кална локва, каза адвокатът

  „Принципът, който има в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията. Би трябвало, ако демокрацията работи както трябва – хората да нямат значение. Естествено – хората винаги имат значение, но не толкова голямо”. Това заяви пред NOVA съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов в отговор на въпроса дали партията му би подкрепила Ива Митева, която е част от Правната комисия, а сега е депутат от „Има такъв народ”, за председател на Народното събрание.

  По думите му правителство на протестните партии, подкрепено от БСП, все още е възможен вариант. „Тук не става въпрос за коалиция. БСП сами предложиха подкрепа – ще я вземем, подкрепа от ДПС, ако има такава, ще я вземем“, каза той.

  По думите на Хаджигенов Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, които са експерти, и ще съставят правителство, или поне ще се опитат. „Обединението е важно. Ако той се обърне към нас – имаме готовност да предложим хора”, посочи той.

  Николай Хаджигенов коментира и думите на съпредседателя на „Изправи се! Мутри вън!“, че не е задължително той да е част от парламетнарна група на коалицията, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС.

  Брифингът на Мая Манолова беше във връзка с думите на Хаджигенов, който заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да се жертва да бъде министър.

  „Те явно се изказаха неподготвени (Мая Манолова и Татяна Дончева),цопнаха в една огромна кална лова, създадена от самите тях. Предполагам, че втори път няма да допуснат подобна грешка. Надявам се, че това няма да се случва в бъдеще. Аз ще казвам нещата такива каквито са. Смятам, че въпреки всичко, ще се разберем“, каза Хаджигенов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg