• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Турция удължи срока на ограничителните мерки за влизане в страната
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  С цел ограничаване разпространението вируса SARS-CoV-2 турските власти взеха решение за продължаване на срока на прилагане във времето на рестрикциите при пътуване до Турция до 31.05.2021 г.
  Припомняме, че считано от 28.12.2020 г., е в сила изискване за представяне на негативен PCR тест за всички лица, желаещи да преминат през сухопътните, морски и летищни гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на Турция. Изследването следва да е направено до 72 часа преди влизане в страната, съобщават от МВнР.

  Освен това от 15 март 2021 г. всички пътници, пристигащи от чужбина със самолет и желаещи да преминат през летищните ГКПП на Р Турция, се задължават, в рамките на 72 часа преди полета, да попълнят електронен формуляр на сайта на Министерството на здравеопазването на Турция на  този адрес. с посочване на основни данни за лицата, възможности за връзка и адрес в Турция.

  С настъпването на религиозния за мюсюлманите месец Рамазан /Рамадан/ в периода от 13.04.2021 г. до 11.05.2021 г. турските власти въвеждоха  следните ограничения:

  – Във всичките 81 области на страната през почивните дни се въвежда забрана за излизане;
  – През делничните дни се забранява излизането на гражданите извън домовете в часовия диапазон от 21.00 ч. до 05.00 ч.;
  – Обществени заведения, като ресторанти и кафенета, ще бъдат затворени за посещения. Същите ще могат единствено да доставят храна по домовете;
  – Забранява се провеждането на традиционните за месеца събирания по време на храненията – „Сахур“ /сутрин/ и „Ифтар“/вечер/;
  – В джамиите се забранява извършването на специалната молитва „Теравих“;
  – В дните, в които е наложена забрана за излизане, хранителните магазини, магазините за месо, зеленчуци и ядки ще могат да работят от 10.00 ч. до 17.00 ч.;
  – Разрешава се работата на всички магазини и фурни, продаващи хлебни изделия;
  – Всички наложени към настоящия момент противоепидемични мерки, като носене на маски в открити и закрити пространства, спазване на социална дистанция и др., остават в сила.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg