• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Продължава основният ремонт на улица „Акациите“ във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В района се обособяват паркоместа и тротоари

  Продължава основният ремонт на улица „Акациите“ във Варна, съобщи в официалния си профил в социалните мрежи кметът Иван Портних.

  Дейностите включват реконструкция на електро- и кабелните мрежи, нова конструкция на улицата, обособяване на паркоместа и тротоари, пояснява той.

  С ремонта на улица „Акациите“започва обновяването на малките улички и междублоковите пространства в района.

  С 4 100 000 лв. ще обновим 17-и микрорайон – между бул.”Царевец”, бул.”Васил Левски” и бул.” Осми Приморски полк”, обяви кметът Портних, като поясни, че ще бъде извършен цялостен ремонт на малките улици и паркингите, нови паркоместа, детски и спортни площадки, кътове за отдих.

  С 4 900 000 лв. ще бъде обновен 23-ти микрорайон, под Техническия университет, между ул.”Мир”, ул.”Студентска”, бул.”Осми Приморски полк” и бул.”Васил Левски”. Освен цялостен ремонт на улици и паркоместа ще бъде изграден и нов подземен паркинг на две нива на терена, който сега се използва за паркиране

  “Започнахме работа в 24-ти микрорайон около студентските общежития. Изграждаме нови паркинги, ремонтират се улици, предстои изграждането на пътеки и алеи. В момента се работи на ул. “Подполковник Калитин”, започваме и на ул.”Петър Райчев” и около блоковете под новия спортен комплекс на ул.”Студентска”, припомни Портних.

  Продължава работа и в Цветния квартал до пълно обновяване на инфраструктурата

  Предстои цялостен ремонт на ул.”Прилеп” и ул.”Подвис” – средствата са осигурени, има процедури, след това започваме ремонтните дейности, съобщи още кметът на Варна и увери, че след завършването на строителните дейности ще бъдат засадени декоративни дървета и цъфтящи храсти във всички зелени зони и междублокови пространства.

   

  🔶 Продължава основният ремонт на улица „Акациите“. То всъщност улица нямаше 😉. Дейностите включват реконструкция на електро- и кабелните мрежи, нова конструкция на улицата, обособяване на паркоместа и тротоари

  Публикувахте от Иван Портних в Четвъртък, 15 април 2021 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg