• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Д-р Иван Маджаров: Максимално бързо някой трябва да замести НОЩ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Категорично няма данни за това, че вирусът си е тръгнал, каза председателят на БЛС

  Аз мисля, че обстановката по отношение на пандемията в Европа, в нашата страна не предполага, че трябва да се лишим от такъв орган, който наблюдава, анализира и да предлага решения, защото категорично няма данни за това, че вирусът си е тръгнал и се връщаме към нормалния си начин на живот. Това заяви пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

  Според него трябва максимално бързо да бъде запълнен този вакуум с друга структура или с нещо, което да вземе решение в тази обстановка.

  “Брифингите не са основното нещо, с което се занимава съставът на Щаба. Всъщност се върши много работа между тях и зад тях и тази работа трябва да се поеме от някой”, заяви Маджаров.

  Според него най-вероятно Министерството на здравеопазването в оставка ще се нагърби с тази задача, но по думите му тя би била непосилна за едно министерство.

  “Знаете, че в щаба са включени различни експерти, там се правят и математически модели”, каза председателят на БЛС.

  Според него, ако временно Министерство на здравеопазването се заеме с тази задача, то трябва да е за кратко и максимално бързо . “Основно да имаме оперативна структура, която да предлага решение”, коментира той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg