• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Червени балони политат в небето над Варна в Световния ден на хемофилията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Инициативата ще е днес на обяд на входа на Морската градина

  Днес – 17 април, отбелязваме Световния ден на хемофилията. През април 2021 Българската Асоциация по Хемофилия за 7-ма поредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване.

  Във Варна, малко преди обяд днес, хора от Асоциацията ще се съберат на входа на Морската градина, за да успеят точно в 12:00 часа да хвърлят заедно червени балони в небето в знак на съпричастност към всички хора с нарушения в кръвосъсирването по света.

  Импровизираното събитие ще е с ограничен брой участници и се провежда вместо ежегодния масов Велопоход “Заедно”, който беше отменен за 2-ра поредна година съобразно противоепидемичните мерки в България.

  На свечеряване в днешния 17 април, Българската Асоциация по Хемофилия ще освети в червен цвят – “Националния Дворец на Културата” в София, както и Параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец” в Плевен.

  И през 2021 информационната кампания в подкрепа на хората с хемофилия преминава основно онлайн с разпространението на различни инфографики и видео на посланици под надслов “Движим се заедно с промяната!”, съобразно изминалата година в световна пандемия. Всеки от нас е поканен да се включи в разпространението на информация за заболяването и нуждите и проблемите на пациентите, за да успеем да обединим възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания по повод деня на хемофилията.

  От Българска Асоциация по Хемофилия канят  на 17 април всеки от нас да се облече в червено, да се снима и да изпрати снимката до тяхната Фейсбук страница, с което да изразим подкрепата си към хората с хемофилия на този ден.

  Редица публични личности се включиха като посланици на кампанията . Те подкрепят хората с това рядко генетично заболяване с лични видеа, чрез които призовават повече хора да се включат в инициативата.

  С обединяването на възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания с хаштаг послания в социалните мрежи #движимсезаедноспромяната и #световенденнахемофилията , Асоциацията цели да достигне до широката общественост и да призове всички да са по-толерантни, приемащи и разбиращи в новата реалност, към която се адаптираме.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg