• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Белгия отменя забраната за пътувания от утре
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Белгия отменя забраната за пътувания от утре ,19 април. От полунощ в неделя срещу понеделник отпада временната забрана за несъществени пътувания от и до Белгия в рамките на Европейския съюз, включително и България. Препоръчва се, обаче, при възможност да се предприемат пътувания само по неотложни причини, съобщават от МВнР.

  Както и досега, при пристигането си в Белгия пътуващите  трябва да спазват строг режим на задължително PCR тестване и 7-дневна карантина.

  Всички лица над 6 години, които нямат белгийско гражданство или статут на постоянно пребиваващи в страната, трябва да представят при пристигането си сертификат за отрицателен PCR тест, направен от лицензирана лаборатория в рамките на не повече от 72 часа преди пристигането. Представянето на отрицателен резултат от PCR тест е задължително, независимо от транспортното средство (самолет, влак, кораб, автобус, автомобил). От пристигащите в Белгия лица, които имат белгийски лични документи, не се изисква резултат от предварителен PCR тест. Тестът се прави на първия и седмия ден след пристигането им в Белгия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg