• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  “План за устойчивост и развитие има. Той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли. Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти“, подчерта Борисов.

  Това заяви на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На брифинга присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

  Моят страх е, че няма да се направи правителство. Аз съм се оттеглил от всички места, за да не дразня. Ето управлявайте, но те искат да правят скандал. Не може да се покаже нищо, освен анти ГЕРБ говорене.

  Според думите на Борисов е ясно, че правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да бъде прието.

  “Нека кажат истината – искаме да мачкаме Борисов, защото ни победи, а те планът, ето го планът, той е представен. Управляващите да не се държат като опозиция, всичко е в техните ръце. Искат да правят от парламента Народен съд, защо да се явя, като те са ми гласували оставката “, заяви той.

  „Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Работили сме както можем. Сега имат мнозинство в парламента. Искат да ме вкарат в капан. Искат да направят парламента Народен съд. Не ни е страх да ни проверят. Нека видим какво е направил и при тях Орешарски – без да има здравна криза“.

  Той мотивира решението да се разпусне Националния щаб за борба с коронавируса с недоволството от работата му сред опозицията.

  “Една година не спряха да се подиграват с Щаба, горяха се маски. Сега вместо мнозинството да си направи Щаб, явно искат да правят провокация. Няма да стане, аз работя само с факти. Голяма част от бизнеса не разбра, че има пандемия”, коментира Борисов.

  „Ако им хареса този щаб – едно гласуване и казват – щаба да работи. Толкова. При всеки знак за намаляване на случаите, сваляхме ограниченията. Голяма част от бизнесите не разбраха, че им криза. И сега като гледам резултатите от вчера – имаме 1000 нови случая“, коментира мерките Борисов.

  „Имат голямо, единно управляващо мнозинство. Могат да се справят с кризата. Могат да гласуват мажоритарно гласуване – но няма. Следете ги сега колко обещания ще останат неизпълнени“, призова лидерът на ГЕРБ.

  Той призова опонентите си да спрат да спекулират, че планът за възстановяване, който трябва да бъде представен на Брюксел, не е готов.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg