• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Деца ще се учат на пътна безопасност в двора на ОУ „Васил Априлов“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Новата площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата в ОУ„Васил Априлов“ вече е отворена за учениците, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

  Основна цел на проекта е формиране на представа за пътната среда, култура на поведение на пътя, развиване на сетивните възприятия и концентрацията  на учениците, изграждане на умения за безопасно придвижване, пресичане на  светофар, на пешеходна пътека и намаляване на броя на пострадали деца в пътно-транспортни произшествия. Съоръжението е изградено със средства на Тотал E&П България. Площадката е снабдена с пътни знаци, стоп палка, а децата ще използват светлоотразителни жилетки. Чрез учебно-възпитателния процес и прилагането на интерактивни методи и средства, учениците ще могат да анализират и преценяват пътно-транспортната ситуация и поведението на участниците в нея.

  Така обучението в училището ще бъде практически насочено и децата ще усвояват в защитена среда по-лесно правилата за безопасност на пътя.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg