• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студентите от МУ-Варна завоюваха призови позиции на XXI Варненска универсиада
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:МУ-Варна

  Студентите от МУ-Варна се класираха на първо място в комплексното класиране в турнирите по баскетбол, плуване и лекоатлетически крос от XXI Варненска универсиада.

  Турнирът по стрийтбол се състоя на 10.04.2021 г. в двора на Варненската търговска гимназия. Баскетболистите на МУ-Варна грабнаха 2 златни и 1 бронзов медал. МУ-Варна взе участие с 4 отбора от по трима души – 3 мъжки и 1 женски. Единият от мъжките отбори безапелационно стана първи, а друг се класира на 3-то място. Жените също се представиха повече от достойно и станаха първи в единствения женски двубой срещу отбора на ТУ-Варна. Треньор на баскетболистите е Владимир Маринов.

  Снимка:МУ-Варна

  На 17.04. в Морската градина във Варна се проведе лекоатлетическият крос. Въпреки пандемичната обстановка участие в него взеха 17 студенти от университета. В отборното класиране жените спечелиха златото, а мъжете останаха втори след ВВМУ. В индивидуалното класиране Божидара Гатева от специалност „Рехабилитатор” и Вероника Стефанова от специалност „Здравен мениджмънт” заеха съответно първо и второ място. Четвъртата позиция също бе отредена на студентка от МУ-Варна. При мъжете възпитаниците на университета се класираха на 4 и 5 място. Треньор е Златка Радуканова.

  Снимка:МУ-Варна

  На 18.04. на басейн „Приморски” се проведе плувният турнир, в който участие от МУ-Варна взеха 8 момчета и 8 момичета. Нашите плувци се представиха великолепно както в индивидуалните дисциплини, така и по време на щафетата, което им донесе безапелационна победа в комплексното класиране с над 100 точки над останалите отбори. Шампионска титла на 50 м свободен стил спечели Антоний Моралийски. Треньор е Стоян Михайлов.

  Студентите от МУ-Варна са абсолютни шампиони във всички проведени до момента турнири, част от Варненска универсиада. През тази седмица предстоят и състезанията по волейбол и тенис.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg