• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Любима куклена актриса подари спектакъл на децата от ДГ № 8 „Христо Ботев“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Любимата куклена актриса на децата във Варна – кака Марияна, подари най-новия си спектакъл „Заедно един до друг“ на малчуганите от ДГ № 8 „Христо Ботев“.

  Вълнуващото представление за Земята, водата и приятелството е авторски спектакъл на актрисата от Театрална трупа „Трик-Трак“. Посланията, вплетени в него, са да се отнасяме с грижа, любов и всеотдайност към природата. Спектакълът е реализиран с подкрепата на Националния Фонд Култура по Програма „Творчески инициативи“.

  Поради пандемичната обстановка почитателите на куклената магия от детската градина изгледаха представлението на диск и мултимедия си пожелаха скоро да аплодират любимата си актриса и на живо.

  „Вашите спектакли , свързани с опазването на околната среда, способстват за формиране на екологосъобразно поведение у децата. Помагат им да опознаят света, да различават доброто от злото, да направят своите първи стъпки към осъзнаване на значимата роля на човека за съхраняване и опазване на планетата Земя, както и на нейните природни красоти“, пише в благодарствено писмо до актрисата директорът на ДГ № 8 „Христо Ботев“ Елица Вълчева. От ръководството на детското заведение благодарят за дългогодишното партньорство на двете актриси от „Трик-Трак“ – кака Мариянка и кака Пепи.

  Най-слънчевата куклена актриса подарява „Заедно един до друг“ и на още 5 детски градини – „Чайка“, „Моряче“, „Маргаритка“, „Крилатко“ и „Дора Габе“.

   

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg