• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Приказки на Андерсен представя Варненският куклен театър в събота и неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Тони Перец

  Спектаклите ще се играят в закритата зала от 11 часа

  Две любими приказки на Андерсен ще представи Варненският куклен театър тази събота и неделя. “Палечка” е съботният избор който ще зарадва малките ценители. Представлението ще се играе в закритата зала от 11 часа. Героите от “Палечка” ще оживеят на сцената благодарение на великолепната игра на актьорите Мария Томова,Евгения Василева, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Валентин Митев. Историята на малкото момиченце, родено в цвете и неговите приключения в големия свят, привлича вниманието на малки и големи повече от 200 години. На сцената на Кукления театър тази история ще ви завладее с впечатляващата си визия и с прекрасната музика, написана специално за спектакъла от Нелко Коларов. Какво се случва с Палечка и ще съумее ли тя да се справи с Жабока, Бръмбарите и Мишката и да стигне в страната на елфите и цветята, ще разберете в края на приказката. Драматизацията е на Рада Москова, постановка – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова.

   

  Снимка: Емил Пенчев

  В неделя, отново от 11 часа в закритата зала на Държавния куклен театър във Варна ще бъде представен спектакълът “Цветята на малката Ида”. Вълшебната приказка е вдъхновила някои от най-интересните съвременни български театрали – писателката Теодора Димова, режисьора Георги Михалков, сценографката Свила Величкова и целия актьорски състав на Варненския куклен театър.

  Мъдри послания към деца и възрастни, запомнящи се образи, бликащ хумор и нежност, примесена с малко тъга, феерични костюми, музика и танци… Ярко и различно представление в афиша на театъра.

  Спектакълът е подходящ за деца над 4 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg