• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Даниел Митов: Има опасност от истинско управление на задкулисието
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ, посочи той

  Всеки опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказвани в последствие от избирателите, заяви пред bTV кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Според него се прави такъв опит, а това може да доведе до „истинско управление на задкулисието“.

  Митов отбеляза, че вотът на избирателя ще се подмени, ако не участва най-голямата политическа сила.

  Той коментира проектокабинета, като отбеляза, че имената са обсъждани с Бойко Борисов. „Няма мои или негови предложения, обсъждали сме имена на масата и сме се обединявали. Това е амалгама от опитни и нови лица. Ясна е проевропейската и проатлантическата ориентация. Ние сме длъжни да направим всички необходими опити за съставяне на кабинет“, коментира Митов.

  „Съставът на проектокабинетът е синтез между опит и обновление. Смятаме, че това е най-правилното решение за България, пред нас стоят много предизвикателства. Най-малко справянето с пандемичната обстановка, а след това и евентуалното икономическо възстановяване на страната. България в тази ситуация се справя добре. Макроикономическата политика, водена до момента, даде възможност да се поддържа икономическа стабилност“, заяви Митов.

  „Многократно сме се чули вчера с Бойко Борисов. Знаем, че тепърва ни предстоят тежки разговори, ако те се случат изобщо. Той дава чисто оперативни съвети. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, партията, която спечели най-много гласове на изборите, партията, на която се връчи първи мандат“, каза още той.

  По повод думите на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че Даниел Митов е „сламен човек“, кандидат-премиерът отговори: „Това е политическо говорене, няма как да е друго. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива. Нашият призив е да погледнат реалността и да разберат, че не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ“.

  „Да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират волята на 840 хил. български избиратели. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян, най-голямата политическа партия, най-голямата парламентарна група, ще бъдат наказвани в последствие от избирателите“, коментира Митов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg