• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Даниел Митов: Груба политическа грешка е да се заобикаля групата ГЕРБ-СДС (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Груба политическа грешка е да се заобикаля групата ГЕРБ-СДС, заяви  на брифинг в Народното събрание Даниел Митов. Той  направи коментар по повод  определи отказа на „Демократична България“за среща днес от 16 часа за приемане на правителство като „проява на политическа незрялост”.

  „Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори, когато трябва бързо стабилно правителство. Отказва се разговор по сериозни въпроси”, подчерта Митов. По думите му ГЕРБ желае правосъдна реформа, но трябва да се стигне до разговор. Той обясни, че ситуацията за ДБ сега е по-неблагоприятна, защото ще трябва да преговаря с БСП и ДПС за правителство.

  “Демократична България” и “Има такъв народ” трябва много ясно да кажат с кого разговарят, за какво и къде, посочи Тома Биков.

  Лидерът на СДС Румен Христов също бе учуден от действията на бившите си съпартийци.

  „Били сме в едно формирование СДС, впоследствие „Синя коалиция”, „Реформаторски блок” и най-важното ние сме член на голямото европейско семейство ЕНП. Няма нищо по-логично от това две десни формации, за каквито се представят от ДБ най-малко да седнат и да разговарят”, подчерта Христов.  

  Ако „Демократична България“ и „Има такъв народ“ не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата, заяви  по-рано днес Даниел Митов .

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg