• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненски спирки ще станат пространство за творчество и литература
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Млади автори ще предизвикат въображението си по темата „Черноморски шаран“

  За четвърта поредна година инициативата „Спирка за разкази“ на варненското сдружение „Кашалот“ предизвиква въображението на младите автори. Четири спирки на градския транспорт във Варна ще бъдат преобразени в места за творчество и литература.

  Тазгодишното издание на „Спирка за разкази“ ще се проведе в рамките на две седмици от 17-и до 31-ви май и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд „Култура“.

  Тази година темата е „Черноморски шаран“. “Да, такова животно няма, но всеки от нас има поне една забавна морска история, която може да сподели. Дайте свобода на въображението и чувството си за хумор и споделете вашите истории”, призовават от сдружение „Кашалот“.

  Поканата е към млади и мотивирани автори от Варна, които могат да се включат в инициативата като изпратят свой разказ (до 250 думи) до 7-и май. Това може да стане като посетят сайта на „Спирка за разкази“ и качат своя кратка история по темата, а от сдружението ще изберат
  някои от най-вдъхновяващите разкази и ще ги публикуват на четири от спирките на градския транспорт във Варна.

  “Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение и трибуна за млади автори”, питат от сдружение  „Кашалот“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg