• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Костадин Ангелов:Постигнахме резултати, които много европейски страни не успяха
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  България излиза от третата вълна на COVID-19

  „Постигнахме целта си и в страната няма нито една червена колона. Постигнахме го с разум и със знанията на нашите експерти.  С разумни действия постигнахме резултати, които много европейски страни не успяха. Убеден съм, че с това поведение България много скоро ще се превърне в пример.“ Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на здравните власти в страната.

  Той благодари на тези, които са се доверили на науката, а не на популизма, на тези, които са си носили маските и са предпочели да си останат вкъщи.  „Благодаря ви българи! Благодаря и на НОЩ“, каза Ангелов.

  Ангелов обяви, че по-късно днес ще има заседание на Националния ваксинационен щаб, за да се реши какво ще се прави с ваксината на “Янсен” и дали може да си позволим отваряне на “зелени коридори”.

  По думите му още месец-два трябва да се спазват противоепидемичните мерки докато се стигне до поне 60 %  ваксинирани. Това може да стане най-рано в края на юни, а в най-лошия вариант – в края на август, подчерта  Костадин Ангелов.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg