• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Първите туристи от Израел пристигнаха във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Първите за сезона 125 израелски туристи пристигнаха на летището във Варна. Гостите ще бъдат настанени в хотели в курорта “Златни пясъци”. В събота на варненското летище се очаква още един полет с туристи от Израел, съобщи БНТ.

  Израелските туристи пристигнаха в добро настроение на варненското летище, повечето от тях са ваксинирани срещу Ковид-19.

  Израелски туристи недоумяват защо България изисква от тях отрицателен PCR тест при положение, че в Израел 5 милиона души вече са ваксинирани срещу Ковид-19, а заболеваемостта е едва 0.2 %.

  “Имаше много туристи, които веднъж вече си направили резервация за България, когато наближи датата я променят с дестинации, където не се иска този допълнителен тест. Всеки един от тях, който днеск дойде ще трябва да направи 3 PCR-а”, обясни почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

  Експерти алармират, че държави като Грузия могат да привлекат израелските туристи за сметка на България, защото не изискват влизане с отрицателен PCR тест. Освен това у нас най-евтиният тест е 60 лева, докато в Батуми е 20 евро.Израелските туристи, които пристигнаха във Варна казаха, че не изпитват притеснения.

  Очаква се в събота на летището във Варна да кацне още един самолет с израелски туристи. По план полетите ще бъдат в четвъртък и събота. Първите израелски туристи в Бургас трябваше да пристигнат на 6 май, но полетът е отложен за 13-ти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg