• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдят мотоциклетист, причинил смъртта на пешеходец при ПТП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 39-годишния К.Й. за причиняване смъртта на пешеходец по непредпазливост в пътен инцидент – престъпление по член чл. 343, ал. 1, б. „ В“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

  На 12 октомври 2020 г., около 11:00 часа, правоспособният водач К.Й. се движел по бул. „Сливница“ в посока центъра на града. В това време пострадалият предприел пресичане на пътното платно, по което се движил и мотоциклета на обвиняемия. Пешеходецът пропуснал един лек автомобил да премине пред него и направил няколко крачки в лентата за движение. Веднага след това настъпил удар между мотоциклета и пострадалия, при който тялото на пострадалия отхвръкнало на няколко метра от мястото на удара. К.Й. паднал от мотоциклета, плъзнал се, след което се ударил в лек автомобил, който се намирал в лентата за насрещно движение.

  На мястото на инцидента пристигнали две линейки, които откарали двамата мъже в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“. Там били предприети мерки за стабилизиране състоянието им. В резултат от тежките травми, които получил при инцидента и въпреки усилията на лекарите, 51-годишният пешеходец починал.

  След направени анализи на кръвната проба, взета от водача К.Й., е установено, че няма данни за употреба на алкохол или други упойващи вещества преди катастрофата. А експертиза показала, че скоростта му на движение в момента на сблъсъка била малко под 58 км/ч.

  Предстои делото срещу 39-годишният мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg