• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  472 пътника пристигнаха на Летище Варна без РСR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Извършени са 685 епидемиологични проучвания на лица с положителни проби за COVID-19

  Поставени под карантина са 472 пътника, пристигнали през изминалата седмица на Летище Варна без отрицателен РСR тест, съобщават от отдел “Държавен здравен контрол” към Регионалната здравна инспекция в морския град. За периода от 16 до 22 април на летището са пристигнали общо 1192 пътника, като 703 от тях са спазили изискванията за отрицателен РСR тест. 17 пътника са представили декларации за транзитно преминаване през територията на България.

  През изминалата седмица са извършени 685 епидемиологични проучвания на лица с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове.

  31 обекта във Варна и региона са проверени за спазване на противоепидемичните мерки от 16 до 22 април, съобщават още от РЗИ-Варна. Сред проверените обекти са детски ясли и градини, перални, закрит плувен басейн, салони за красота, сладкарница, кулинарен щанд и др.

  Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили 10 инспекции през посочения период. Няма констатирани нарушения. Издадено е едно удостоверение за недостатъчност, 5 удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 2 хигиенни заключения на аптека.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg