• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов:Ние можем да носим отговорност и сме готови с Плана за възстановяване и устойчивост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Ние можем да носим отговорност и сме готови с Плана, изготвен с много работа и на базата на политическия опит. Ако опозицията има друг или „сега управляващите“, да представят техния“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министри и експерти, участвали в разработването на Плана за възстановяване и устойчивост

  Борисов изтъкна ключовата му роля за подобряване живота на хората и увеличаване на икономическия растеж през следващите години.

  „Ако ние управлявахме, Планът вече щеше да е в ЕК и щяха да са ни върнали препоръки. Другите обаче не са отишли да работят, а да създават хаос“.

  В хода на работното съвещание премиерът изтъкна, че Планът за възстановяване и устойчивост е съставен от четири стълба – Иновативна България, Зелена България, Свързана България, Справедлива България. Борисов допълни, че България ще разполага с 12 милиарда лева безвъзмездна помощ и около 9 милиарда заемен ресурс.

  Премиерът бе категоричен, че ако няма стабилно правителство, ще последва тежка политическа криза. „Влизаме в най-опасното време. На другите все им е виновно изборното законодателство“, подчерта министър-председателят. Борисов посочи, че държавата ще бъде изправена пред хаос през следващите месеци. „Без премиер, без правителство, с един кандидат-президент, който ще отговаря за всичко. Не можем да очакваме от един разединител да бъде безпристрастен и се вижда, че чака да се направят промените в Изборния кодекс, за да си направят машинациите“, допълни още Бойко Борисов.

  Министър-председателят напомни, че всички международни кредитни агенции дават високи оценки на икономическите показатели на България. „Ще има криза и тогава ще ги питам какво ще правят. Ако нямате отново мнозинство, какво ще правим? Постоянно ли ще искат избори, и то в момент, в който трябва да сме стабилни и да имаме добре работеща държава, за да се справим с кризата“, коментира Бойко Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg