• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бербатов влиза в битката за БФС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Част от екипа му ще бъдат Стилиян Петров и Мартин Петров

  Димитър Бербатов се кандидатира за шеф на БФС, информира Нова телевизия. В екипа, предложен от голямата ни футболна звезда, влизат неговите бивши съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров. Сред останалите членове са Петър Величков, Борис Станков и адвокат Георги Владов.

  “Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл. Екипната работа е едно от най-важното нещо по пътя към победата. Смятам, че съм подбрал екип, който да отговаря подобаващо. Хората в него мислим по един начин. Стилиян Петров ще бъде част от Изпълкома”, заяви той.

  Бербатов подчерта, че е събрал силен и сигурен екип по модел на бившия си треньор от “Манчестър Юнайтед” – сър Алекс Фъргюсън.

  “Той винаги говореше за екипната работа. Казваше, че подборът на екипа е най-важното нещо по пътя към успеха. После всички видяхме какви успехи имат Юнайтед”, започна бившият №9.

  Според бившия национал в момента футболът има нужда от промяна. Той заяви, че ще приветства всякакви идеи, тъй като хората в екипа му ” не били експерти по всичкознание”.

  “Силата, която ни обединява, е че нещата трябва да станат по по-добър начин. Тези хора знаят, че имат моето „Благодаря”. Те предоставят мнения и идеи, които се обсъждат и дебатират. Всяка една добра идея е добре дошла при нас. Не знаем всичко, затова се учим и растем. Затова хората, които търсят промяната и нямат сцената да кажат какво искат, са добре дошли при нас. Готови сме да донесем нужната промяна. В процеса на работа ще се наливат нови идеи. Футболът е за всички нас. Аз съм отворен към предложения”, подчерта Бербатов.

  Футболистът подчерта, че за развитие на родния футбол ще използва модели на съседни държави, както и на представители от УЕФА. Развитието на детско-юношеския футбол ще бъде във фокуса на работата на екипа му, тъй като там се наблюдавали „големи пропуски”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg