• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Първанов: Политическата ситуация наподобява тази, довела до сформирането на Тройната коалиция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Трифонов и неговата формация разиграха един „Дамски гамбит“, смята Първанов

  Георги Първанов – президент от 2002 до 2012 година и лидер на партия АБВ- заяви, че промяната в състава на ЦИК непосредствено преди изборите няма да донесе нищо добро, за тези които го правят.

  Коментарът си той направи в Сливен, предава БНР, след като парламентарната правна комисия одобри на второ четене текстове за промени в ИК на „Има такъв народ“. С тях се дават и повече правомощия на президента – той ще ги назначава с указ след предложение на парламентарно представените партии и коалиции, въз основа на проведени от него процедура и консултации. За очакваното връщане на управленския мандат от партия „Има такъв народ“ Георги Първанов коментира:

  „Слави Трифонов и неговата формация разиграха един „Дамски гамбит,“ ако трябва да използвам шахматната терминология. Аз обаче се опасявам, че сме до състояние близко до „цугцванг“. Това означава, че всеки следващ ход е губещ, задължително губещ. И наистина, след това, което се случва, не виждам добра перспектива. Дано бъдещите скорошни предсрочни избори да променят ситуацията, въпреки че не вярвам“.

  Първанов каза още, че политическата ситуация в момента наподобява тази от 2005 година, довела до сформирането на Тройната коалиция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg