• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пътешествието на Боян Белокапов от сцената на ВСУ „Черноризец Храбър“ до Света на „Дисни“ в Париж
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В навечерието на Деня на танца – 29 април, представяме Боян Белокапов – танцов артист в „Дисниленд“ и алумни студент на специалност „Хореография“ на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Боян измина своето пътешествие от университетската репетиционна зала до световната сцена на компанията „Дисни“ в Париж. От осем години той е танцьор и актьор в едни от най-известните музикални продукции, сред които „Замръзналото кралство 2“ и „Mickey and the Magician“ – шоуто което спечели наградата за най-добра световна театрална продукция в тематичен парк.

  „Едно от основните неща, които научих в университета е как да облека идеите и въображението си в думи. Разбрах как работи машината на сцената, как се създава цялостния продукт „танцов спектакъл“ – артистите, музикалното произведение, сценографията, озвучаването, осветлението“, споделя Боян. „Във ВСУ „Черноризец Храбър“ ни преподаваха едни от най-големите имена в българския фолклор, музика и танцово изкуство. Благодарение на преподавателския екип се изградихме като артисти – не само като танцьори, но и като сценографи, хореографи и режисьори, като учители и психолози“, разказва той.

  В 30-годишната история на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ най-пъстрата, най-креативната и най-динамичната специалност – „Хореография“, присъства повече от 25 години.Тя е създадена от именития български хореограф проф. Петър Ангелов. През годините, специалността са завършили над 400 бакалаври и магистри, като над 70 % от тях са реализирани като преподаватели в средното образование, ръководители на танцови школи и ансамбли и професионални изпълнители. Сред тях са ръководителите на едни от най-популярните школи в страната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg