• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условни присъди за трима, извършили кражба
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Престъплението е извършена вечерта на 31 октомври срещу 1 ноември 2019 г. в имот в землището на село Осеново, ползван като база на строителна фирма

  Две жени, съответно на 39 г. и на 41 г., и 38-годишен мъж от Варна бяха признати за виновни, че в съучастие като съизвършители, чрез разрушаване на преграда за защита на имот, както и чрез използване на МПС и техническо средство – отвертка, отнели чужди движими вещи на обща стойност за близо 1700 лева, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд.

  Кражбата е извършена вечерта на 31 октомври срещу 1 ноември 2019 г. от имот в землището на село Осеново, ползван като база на строителна фирма. Тримата подсъдими знаели, че обектът е неохраняем, а след края на всеки работен ден ползваните от работниците инструменти се заключвали в паркиран в имота фирмен автомобил. Въпросната вечер те отишли с кола до базата, с отвертка опитали да отключат багажните врати на автомобила със съхраняваните инструменти, след което счупили стъклото на шофьорската врата и започнали да изнасят намерените вътре перфоратор, къртач, електрическа резачка, ъглошлайфове и други чужди вещи. Още на следващия ден част от откраднатите инструментите били заложени срещу пари в две различни заложни къщи, а останалите – прибрани в мазето на един от съучастниците.

  Тримата подсъдими получиха наказания от по 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

  Наказанията бяха наложени от Варненския районен съд по силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината. Причинените имуществени вреди са възстановени. Направените по делото разноски се поемат от подсъдимите.

  Съдебният акт е окончателен.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg