• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Поставиха под карантина близо 1000 пътника, пристигнали на Летище Варна без PCR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Извършени са 870 епидемиологични проучвания на лица с положителни проби през изминалата седмица

  989 пътника са пристигнали на летище Варна без отрицателен PCR тест за периода от 23 до 28 април. На всички тях са връчени предписания за поставяне под 10-дневна карантина, съобщават от РЗИ-Варна. Служители на отдел Държавен здравен контрол към Регионалната здравна инспекция са включени в графика на Летище Варна.

  2191 е общият брой на пристигналите пътници на летището през изминалата седмица. 1198 от тях са радполагали с отрицателен PCR тест. 4 пътника са представили декларации за транзитно преминаване през територията на България.

  Извършени са 870 епидемиологични проучвания на лица с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове през изминалата седмица, съобщават още от РЗИ-Варна.

  За периода от 23 до 28 април служители на отдел ДЗК са извършили проверки на 17 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в училище, здравен кабинет, складове и магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, салони за красота, магазин за дрехи втора употреба, тронспортно средство за обществен превоз, магазин за хрананителни стоки и др.

  Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили 14 проверки в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ. Няма констатирани нарушения. Издадени са 4 удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg