• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пътуваме от София до Варна с влак за 4 часа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Това ще стане факт до две години през жп възел Карнобат, увери транспортният министър Росен Желязков

  До 2 години пътуването с влак от София до Варна през жп възел Карнобат ще се осъществява за 4 часа. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Росен Желязков при откриването на обновената жп гара Карнобат днес. Той допълни, че това ще е възможно след модернизацията на жп линията Карнобат-Синдел, която вече е в ход, предаде БТА, цитирана от dnes.bg.

  Новото здание на жп гара Карнобат, заедно с изграждането на железен път и телекомуникации, са резултат от последователна реформа и обновяване на железниците у нас, каза министър Желязков.

  Реконструкцията на гаров комплекс Карнобат е част от по-мащабен проект, който включва още жп гарите Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Министър Желязков заяви, че скоро предстои за стартира модернизацията на жп гарите в Нова Загора и Айтос. Той припомни, че до момента са обновени редица приемни здания, в т.ч. Централна гара-София и жп гара Подуяне.

  По думите на транспортния министър в новия програмен период са заложени огромни средства за жп инфраструктура и са дефинирани ясни проекти и срокове.

  По Плана за възстановяване и устойчивост една от предпоставките за подбор на проекти е тяхната готовност за незабавна реализация, коментира Желязков.

  Осигурили сме финансиране на редица проекти в Северна България, свързани с дигитализация, телекомуникации, развитие на интермодални връзки, заяви министърът и допълни, че това говори за добра организационна и проектна готовност на “Железопътна инфраструктура”.

  Вчера стартирахме коловозното развитие на Централна гара-София, а в ход е модернизацията на жп връзката със сръбска граница. В новия програмен период предстои да бъде изградена и жп свързаност с Република Северна Македония, обясни министър Желязков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg