• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хиляди българи на път за празниците
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Pixabay

  Въпреки коронавируса и засилените мерки, много се отправиха на почивка в Гърция

  Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата.

  „Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни главен инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки, цитиран от Нова телевизия.

  Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението е на АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

  От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол. Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията.

  Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът и на ГКПП „Кулата”. Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е стриктният контрол от страна на граничните власти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg