• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  До 15 май влизаме в Италия само с отрицателен тест за коронавирус
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изискването е валидно независимо от продължителността на престоя в страната

  Италия удължава действащия режим на пътуване до 15 май. Той засяга и пристигащите от България.  По информация на посолството ни в Рим, те са задължени да представят отрицателен PCR или антигенен тест, който е направен до 48ч. преди влизането в Италия, независимо от продължителността на престоя.

  Пристигащите от държавите в т. нар. „списък С“, сред които е и страната ни, освен задължението за представяне на отрицателен тест, ще трябва да се подложат и на 5-дневна самоизолация. След изтичането й е необходимо да направят нов PCR или антигенен тест.

  Изключения, при условие че не са налице симптоми на COVID-19, се предвиждат в следните случаи:

  –  екипаж на транспортни средства;

  –  пътуващ персонал;

  –  влизане в страната от Сан Марино или Ватикана;

  – влизане в страната за период, който не надвишава 120 часа по доказани причини, свързани с работа, здраве или абсолютна спешност, при изтичането на който пътникът следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;

  – транзит, с лично превозно средство, през италианска територия, за период, който не надвишава 36 ч., при изтичането на който съответният гражданин следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;

  –  трансгранични работници, които пътуват по работа;

  –  персонал на предприятия и фирми, чието основно или второстепенно седалище е в Италия – за пътувания в чужбина по доказани причини, свързани с работа, за период, който не надвишава 120 часа;

  –  ученици и студенти, които посещават занятия в учебно заведение, което се намира в държава, която е различна от страната на пребиваване и в която се завръщат поне веднъж седмично.

  Повече информация за актуализирания режим може да бъде намерена тук: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=8.

  При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Рим на телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg