• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов:Служебното правителство ще продължи месеци наред (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:Кадър live stream

   

  “Месеци наред ще продължи служебното правителство на кандидат-президента Радев и това е целта”,това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов. Според него няма да има и следващо правителство, независимо от резултата,защото партиите се държат безотговорно. По думите му в момента се нанасят щети на демокрацията. Борисов критикува приетите от парламента промени в Изборния кодекс.Според него целта на измененията е да се даде ЦИК в ръцете на президента Румен Радев.

  “Ако не му дадат удобни хора, той дали ще ги назначи? От 20 члена в ЦИК, ГЕРБ имаше 7. Всички други бяха на другите партии”, каза  Борисов.

  „Над 100 млн. вложихме за изборите, демокрацията е скъпа. Проведохме ги в пандемия и пред очите на наблюдателите. Всички казаха, че са били честни. Точно защото демокрацията е скъпа партиите са длъжни да направят правителство“, посочи лидерът на ГЕРБ.

  Борисов благодари на българите, че отново са оставили ГЕРБ първа политическа сила.

  “За тези коментатори, които казват, че ГЕРБ е отвян на изборите – само че може ли вторият с 250 000 гласа по-малко да отвял първия?, попита той, или тези, които се нарекоха Отровно трио обясняват, че ГЕРБ били токсични. Ами БСП не е ли токсична, ами ДПС, ами “Да, България” не са ли токсични, дето никой не иска да работи с тях ? Уважавам всяка партия, но не може уважаемата г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява, допълни още Борисов.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg