• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Екипажи от 5 държави се включват в Рали България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Стартът ще бъде даден на 14 май от площада пред Катедралата във Варна

  Заявки от 35 екипажа, представители на 5 държави, са подадени за 51-вото издание на рали “България”. Церемониалният старт на надпреварата ще бъде даден в 20 часа на 14 май от площад Св. Св. Кирил и Методий пред Катедралния храм във Варна.

  24 екипажа от България, 5 екипажа от Турция, 4 екипажа от Румъния, и по 1 екипаж от Сърбия и Унгария са подали заявки за участие в състезанието, което ще се проведе от 14 до 16 май. Първият стартов номер е за миналогодишния рали шампион Мирослав Ангелов и неговия навигатор Георги Гаджев. Сред традиционните участници са и Дан и Андрей Гиртофан от Румъния, съответно с втори и 12-и стартов номер.

  Вниманието на феновете във Варна безспорно ще предизвика Тодор Атанасов от Флат Аут с неговия автомобил ВАЗ 2108, който в това състезание е под стартов номер 24. Още пет екипажа от варненския клуб Флат аут ще стартират в това състезание – Петър Обретенов и Калоян Шантанов с BMW са под номер 27, Николай Георгиев отново с BMW е 31-ви, Стефан Либертинов и Димитър Добрев с Фиат Уно следват с 32-ри стартов номер, след тях са Жеко Георгиев и Калоян Атанасов със Ситроен Саксо, под номер 35 са Николай Георгиев и Антонио Георгиев с Пежо 106.

  Общо 11 автомобила ще си оспорват трофея в клас RC 2, 3 в клас RC 3/N, 11 – в RC 4, 3 – в RC 5 и 7 в Е1.

  Две дами от България ще вземат участие в надпреварата според предварителните заявки – пилотът Екатерина Стратиева с автомобил Пежо 208 с навигатор Георги Аврамов и Любка Йорданова, която ще е навигатор на Петър Йорданов с Хюндай.

  Надпреварата е първи кръг от Българския рали шампионат и втори кръг от европейския рали трофей зона Балкани.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg