• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Предсрочните парламентарни избори ще са на 11 юли?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  45-ото Народно събрание ще бъде разпуснато следващата седмица

  Президентът Румен Радев обяви, че следващата седмица ще разпусне с указ 45-ото Народно събрание. Той посочи, че се очаква предсрочните парламентарни избори да се проведат на 11 юли, съобщава Нова телевизия.

  „Ако и след този вот стигнем до същата патова ситуация и не може да се състави кабинет, България може да изпадне не само в политическа, но и в конституционна криза”, посочи държавният глава.

  Президентът уточни, че съставянето на служебен кабинет изисква в него да бъдат привлечени уважавани експерти, които да са обединени от целта за провеждане на честни избори и управление на страната в трудни времена.

  „Имам намерение да поканя авторитетни експерти от левицата, част от които изпълниха успешно мисията си в предишното назначено от мен служебно правителство”, каза Радев.

  Той призова всички партии и коалиции да избистрят своите приоритети, да преосмислят поведението си и да потърсят единодействие в името на страната.

  „Предстоят ни много напрегнати месеци, в които президентската институция ще изпълнява отговорно своята конституционна роля. Трябва да се действа отговорно и експедитивно, за да избегнем хаоса”, каза той.

  Решението на президента е новата Централна избирателна комисия да започне работа с разпускането на Народното събрание.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg