• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  150 пациенти са излекувани от COVID-19 за седмица в УМБАЛ „Света Марина”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За периода 26 април – 02 май през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина” са преминали 741 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 223.

  В УМБАЛ „Света Марина” към момента са разкрити 313 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение на пациенти с КОВИД.

  Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 368, от които 47 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 45. Излекувани през изминалата седмица са 150, а починали – 31.

  За месец април през Covid отделенията на лечебното заведение са преминали 1393 пациента. За да се отговори на предизвикателствата в резултат на кризата, породена от Covid-19, в лечебното заведение са преструктурирани 12 клиники в Covid звена. Успоредно с лечението на пациенти с доказан или съмнителни за Covid-19, болницата оказва спешна медицинска и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на заболяванията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg