• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученици се впускат в надреварата „Горски многобой“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Национално състезание „Горски многобой“ ще се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик. Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. Състезанието е традиционно, като всяка година една от професионалните гимназии в сектора се нагърбва с организацията и провеждането му. В многобоя участват само пълнолетни ученици, които не са се включвали в предишни издания.

  В 14.00 часа на 10 май е официалното откриване на състезанието и техническата конференция за участниците. В 9.00 часа на 12 май стартира първият етап, а в 13.30 часа вторият.

  В първата част учениците трябва да пробягат маршрут с дължина два километра, като по него ще бъдат разположени пунктове по отделните дисциплини – садене на фиданка, разпознаване на иглолистни и широколистни дървесни видове, дървесина, стъпки и следи на дивеч и птици, болести и вредители, спортен риболов и стрелба с пневматична пушка. Във втората част на надпреварата състезателите ще изпълнят различни задачи свързани с дърводобива в горите.

  Състезанието завършва с индивидуално класиране в първия етап и отборно във втория етап. Награждаването е насрочено за 19.30 часа. Всеки един етап от състезанието се оценява от комисия, в която влизат представители на ЛТУ, СИДП, ИАГ, ДЛС-Балчик, ЛРД и лицензирани изпитващи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg