• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Калейн със сребро в многобоя на Световната купа в Баку, Тасева – седма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  България ще има представителка във всички финали на отделните уреди

  Боряна Калейн имаше фантастичен ден и спечели сребърния медал в многобоя на Световната купа днес със сбор от 98.525 точки, се съобщава на официалната страница в социалните мрежи на Българската федерация по художествена гимнастика. Калейн получи за бухалките си 27.050 точки и влезе във финала с най-виоската оценка на уреда. За изпълнението с лента Боряна бе оценена с 22.150 точки, като се класира за финала утре с втора по сила оценка.

  Вчера Калейн изпусна обръч и не успя да намери място във финала на уреда, а на топка се класира с трета по сила оценка.

  Втората наша представителка Катрин Тасева бе по-стабилна през вчерашния ден, днес допусна грешки и със сбор от 94.100 точки се класира 7-ма в многобоя. Вчера Катрин си осигури място във финала на обръч с трета по сила оценка, днес на лента успя да влезе във финала с 21.150 точки, което е осма по сила оценка.

  Така България ще има пет финала на уредите при индивидуалното – Боряна ще играе на три уреда – топка, бухалки и лента, а Катрин на два – обръч и лента.

  Шампион в многобоя стана Дария Трубникова от Русия със сбор от 98.800 т. втора е нашата Боряна, а трета е втората представителка на Русия Лала Крамаренко със сбор от 97.600 точки.

  Топ осем оформят – 4-та Александра Аджиурджиколезе (Италия) със сбор от 97.600, 5-та – Линой Ашрам (Ирзаел) със сбор от 96.575, 6-та – Алина Харнаско (Беларус), която събра сбор от 95.400, седма е Катрин Тасева и осмицата затваря Милена Балдасари (Италия) със сбор от 92.550точки.

  “Днешната игра още веднъж показа, че когато играе без грешка Боряна определено няма да слиза от почетната стълбичка При Катрин е абсолютно същото!

  Времето за грешките отмина, идват най-отговорните състезания, особено Олимпиадата, четиригодишната мечта за всеки един състезател и трябва да се играе точно, умно и прецизно!

  Поздравления за Боряна Калейн и Катрин Тасева за представянето им в многобоя и успех утре във финалите!

  Поздравления за Бранимира Маркова – главен мениджър на национален отбор – жени, за личния треньор на Боряна – Марияна Памукова, за личния треньор на Катрин – Силвия Стойнева, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Маргарита Будинова – танцов педагог на национален отбор – жени (индивидуално), за Радул Роглев – хореограф на отбора!

  И разбира се на съдийката ни в Баку (индивидуално и ансамбъл) – Филипа Филипова!”, се казва още в официалната страница в социалните мрежи на Българската федерация по художествена гимнастика.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg