• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Засилен трафик: Очаква се около 400 000 автомобила да се върнат в столицата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От Пътна полиция призоваха да се ползват алтернативни маршрути

  Засилен трафик се очаква в следобедните часове днес, особено към входовете на София – от автомагистрала „Тракия“ и откъм Владая.

  През изминалата седмица имаше 2 работни дни и повече хора сляха почивката за Великден. Затова днес в столицата се очакват около 400 000 автомобила. На 4-и май едва 90 000 коли са влезли в София.

  Рано тази сутрин Лъчезар Близнаков от Пътна полиция/ ГДНП, съобщи, че за периода на Великденските празници и Гергьовден по пътищата на страната са загинали 18 души при тежки катастрофи.

  Отново има десетки хиляди нарушения на скоростните режими, съобщи Близнаков. Властите призовават шофьорите да спазват ограниченията за движение и да не отнемат предимство.

  За улеснение на трафика по магистрала „Тракия“ до довечера в района на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

  Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

  Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора – Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

  Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

  Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София – Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

  Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

  Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg