• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Премиерът в оставка написа, че ЕС е най-доброто място за живеене в света и поздрави за Деня на Европа

  „Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност“. Това написа във Фейсбук министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

  Той подчерта, че благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията.

  „Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу COVID-19 – достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани. България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни“, пише Борисов.

  Той отбеляза, че днес е и 76-ата годишнина от победата над нацизма.

  „Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност – за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес“.

   

  Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме…

  Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 8 май 2021 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg