• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дончева: Този парламент трябваше да сложи началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тя захапа Слави Трифонов, че не може да се прави политика от Фейсбук и екран като в Холивуд

  „Депутатите от „Има такъв народ” нямат собствена воля, а се водят от командите, които получават. Няма друга такава формация, чиито лидер да не говори с никого, дори и с партията си“, захапа Слави Трифонов по БНТ Татяна Дончева от ИСМВ.

  Тя заяви, че Трифонов играе с Бойко Борисов и Делян Пеевски още от миналото. „Политика от Фейсбук и екран може да се прави от Холивуд, но трябва има контакти и ангажименти, каза Дончева, която привлече внимание с дрескод – рокля с геометрични мотиви и маратонки с жълто.

  „Политическите сили в парламента трябваше да сложат началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление. Базата, върху която трябваше да се стъпи беше втората политическа сила, но ИТН очевидно не беше готова. В моите очи това е много странно образувание. Няма политическа формация, лидерът на която да не общува със собствените си депутати, да произнася едни странни изречения в интервюто си за Петър Волгин“, каза тя.

  Според нея обстоятелството че „Има такъв народ“ не успяха да реализират възможностите, които имат, ще накарат част от гласувалите за тях да мислят, може ли да им възложат ролята на носеща конструкция.

  По думите ѝ резултатите от изборите и ходът, и поведението на този парламент показват, че Борисов не е неуязвим, че има възможности „тази ерозия да продължи и да бъде той изчегъртан“.

  Дончева намекна, че може да се промени името на формацията и думите „Мутри вън“ да отпаднат. Тя призна, че може да има промяна в коалицията им и предстои да има преговори между лидерите във формацията.

  Дончева смята, че ГЕРБ не е готова да се изправи срещу бизнесмени като Илчовски, които не са един или двама, и се брани като ранено животно. Според нея ВМРО, патриотите и Марешки били лишени от финансов ресурс за предсрочния вот- „Вижте Марешки какви разходи направи за два месеца и ще видите, че няма как да го повтори резултата“, коментира Дончева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg