• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  6-и и 11-и клас се връщат в класните стаи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Външните оценявания и матури за 4, 7, 10 и 12 клас ще се проведат по график

  От днес учениците от 6-и и 11-и клас в цялата страна, които най-дълго се обучаваха в онлайн среда, се връщат в класните стаи. Това става седмица по-рано от планираното. Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца.

  Учениците от 5, 9 и 12 клас се върнаха в училищата на 26 април и ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица. От 17 май те ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

  И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

  Последните седмици от учебната година са изключително важни за учениците от 4, 7, 10 и 12 клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал, припомня БНР.

  Ако епидемичната ситуация през следващите дни и седмици се подобри, има предпоставки всички ученици да се върнат в училище.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg